Amstelveen,
19
januari
2016
|
17:47
Europe/Amsterdam

Zzp'ers in de schulden door gehannes met pgb

Gisteren, 18 januari, publiceerde het Parool een artikel over twee zorgverleners in Amsterdam met als titel Zzp’ers in de schulden door gehannes met pgb. Voor publicatie heeft de journalist van het Parool vragen gesteld aan de SVB. Aangezien de journalist er voor heeft gekozen de geleverde informatie slechts ten dele in het artikel te gebruiken is er een onjuist beeld ontstaan over de rol van de SVB.

De betreffende zorgverleners die claimen nog geld tegoed te hebben van de SVB en naar hun zeggen al maanden op betaling wachten gaan die betaling niet ontvangen om de simpele reden dat het budget van de budgethouder op is. Eén van de zorgverleners die in het artikel genoemd wordt, Mevrouw de Weij, is sinds juli 2015 tevens vertegenwoordiger van de betreffende budgethouder en is daarmee volledig verantwoordelijk voor het uitblijven van het salaris van de andere zorgverlener, Mevrouw Vyent.

Als vertegenwoordiger vertegenwoordig je de belangen van de budgethouder. Daarmee ben je verantwoordelijk voor het budget en voor correcte betalingen van alle zorgverleners. Met de vertegenwoordiger is vanuit de SVB in juli, september en november 2015 contact geweest waarin is aangegeven dat het budget van deze budgethouder bijna op was. Een vrijwillige storting uit eigen middelen zou nodig zijn om betalingen aan zorgverleners te kunnen garanderen.

Het beeld dat het Parool in dit artikel schetst is niet alleen onjuist maar brengt ook onnodig schade toe aan de SVB. De SVB heeft bij de hoofdredactie aangedrongen op rectificatie.