Amstelveen,
15
mei
2019
|
00:01
Europe/Amsterdam

Voor de maatschappij

Wat de SVB doet aan sociaal ondernemen

Om ons werk goed te kunnen doen zetten wij regelmatig inkoopopdrachten uit bij verschillende leveranciers. 
Ook
 vinden we het zeer belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Daarom hebben wij Social return ingevoerd.

Via al onze inkoopopdrachten stimuleren wij onze leveranciers om ten minste 5% van de waarde van de opdracht te besteden aan het creëren van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier krijgen zij de kans werkervaring op te doen of zelfs weer deel te nemen aan het arbeidsproces.

Het afgelopen jaar is er voor zo’n € 400.000 aan social return ingevuld door leveranciers. Zo konden bijvoorbeeld drie voormalige vluchtelingen aan de slag als tolk via het bureau dat vertaalopdrachten uitvoert voor de SVB.

Duurzaam kerstpakket voor SVB-collega'sWaar mogelijk werken we ook voor andere opdrachten samen met sociaal ondernemers. Zo controleren bijvoorbeeld online specialisten met autisme de nieuwe teksten voor de website SVB.nl. Ook het kerstpakket van alle SVB-collega’s in 2018 was duurzaam en bestond voornamelijk uit producten gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

ICT-apparatuur van de SVB krijgt een tweede leven
Verder krijgt ICT-randapparatuur die binnen de SVB wordt vervangen, een tweede leven. Jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt knappen de apparatuur op en zorgen dat het opnieuw gebruikt kan worden, bijvoorbeeld op scholen of door iemand met een laag inkomen.

Zo zorgen we samen voor een maatschappij waarin iedereen kan meedoen.

Deel deze release