Amstelveen,
03
oktober
2017
|
22:28
Europe/Amsterdam

SVB-Week van de informatiebeveiliging & privacy

In oktober wordt in heel Nederland extra aandacht besteed aan Cyber Security. “Dit is voor ons een mooie gelegenheid om binnen de Sociale Verzekeringsbank allerlei activiteiten te organiseren die te maken hebben met informatiebeveiliging en privacy”, aldus Susanne Grob, Information Security Officer bij de SVB. “Het is belangrijk om met elkaar in gesprek te zijn over wat wel en wat niet mag met persoonsgegevens en informatie. Dit geldt online, maar ook op het werk, thuis en onderweg.”
 

Bewustwording vergroten

Hoe de SVB dat doet? “Informatiebeveiliging en privacy zijn permanente thema’s binnen de SVB. Om éxtra aandacht te geven hebben we deze week op verschillende SVB locaties een informatiekraam opgezet”, vervolgt Susanne. Medewerkers komen langs om vragen te stellen aan experts, tips te krijgen, tests te doen, filmpjes te bekijken, een cybercrisis te oefenen en via een Virtual Reality bril zelf een hack te ervaren. “Het gaat er uiteindelijk allemaal om dat we voorkomen dat informatie in de verkeerde handen terechtkomt. Dat begint bij bewustwording en daar dragen deze activiteiten zeker aan bij”, besluit Susanne.

Alert Online 2017

Van 2 tot en met 13 oktober zijn de campagneweken van Alert Online. Alert Online is een jaarlijks initiatief van de overheid en stimuleert meer bewustwording van cybersecurity. Het doel is om Nederland online veiliger te maken.

Lees meer over Alert Online 2017