Amstelveen,
15
juni
2017
|
10:57
Europe/Amsterdam

SVB roept gemeenten op voor meer samenwerking

SVB zoekt verbinding op Divosa Voorjaarscongres

‘Samen uit, samen thuis’ is het thema van het Divosa Voorjaarscongres dat vandaag en vrijdag 16 juni plaatsvindt in Maastricht. De bijeenkomst is georganiseerd voor leidinggevenden uit het sociale domein: gemeenten, politiek en overheidsinstanties. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is aanwezig en doet een oproep aan alle gemeenten voor een intensievere samenwerking zodat de burger zo goed mogelijk wordt geholpen.

Workshop samenwerking gemeente Groningen

Gemeenten en de SVB hebben veel met elkaar te maken als het gaat om de uitbetaling van regelingen waar de burger recht op heeft. De SVB vindt dat deze samenwerking verder kan worden uitgebreid. Daarom geven twee teamcoaches van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) tijdens het congres een workshop over schuldenproblematiek. Tijdens de workshop komen de resultaten aan bod van een pilot die op dit moment loopt. De pilot is een samenwerking met de gemeente Groningen voor een vroegtijdige signalering en ondersteuning van klanten met schulden.

Samenwerking voorkomt schulden

Op het gebied van schuldenproblematiek werkt de SVB ook al samen met gemeente Amsterdam en Leiden. Tijdens het congres roept de SVB ook andere gemeenten op om samen te werken en om mee te denken hoe de burger nog beter kan worden bediend. Maarten Schurink, voorzitter van de Raad van Bestuur van de SVB: ,,Soms kunnen wij de burger zelf niet verder helpen, maar zien wij wel dat de burger hulp nodig heeft. Door samen te werken met andere partijen, zoals gemeenten, kunnen we de burger begeleiden naar de juiste plek.’’

De SVB vindt samenwerking binnen de keten essentieel voor een goede dienstverlening. Lees meer hierover op onze Kennisbank.