Amstelveen,
19
juli
2017
|
10:12
Europe/Amsterdam

SVB introduceert innovatiewerkgroep Novum

‘Innoveren is belangrijk voor een goede dienstverlening’

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft in het voorjaar van 2017 innovatiewerkgroep Novum opgericht. De SVB speelt daarmee in op de veranderende maatschappij. De technologie verandert razendsnel en klantbehoeften veranderen met de tijd. Novum stimuleert innovaties binnen de SVB om zo de dienstverlening te verbeteren en deze toekomstbestendig te houden.

Novum werkt onafhankelijk en buiten de grenzen van de SVB om tot de beste innovaties te komen. Met lezingen, workshops en clinics laat Novum ideeën vooral vanuit de medewerkers van de SVB komen. Novum levert uitsluitend de middelen die daarvoor nodig zijn. Op die manier wordt de innovatieve kracht van de organisatie versterkt. Medewerkers dragen problemen aan waar ze zelf tegen aan lopen en denken actief mee over een oplossing. Met methoden, waaronder ‘design sprints’, wordt er binnen een week aan een oplossing (prototype) gewerkt voor een specifiek probleem. Lees hier het verslag van een medewerker van de SVB die een workshop met een design sprint van Novum heeft bijgewoond.

Concrete voorbeelden waar de innovatiewerkgroep aan heeft gewerkt, zijn de chatbot (automatische beantwoording van veel gestelde vragen op de website) en een digitaal portaal voor mensen in het buitenland die geen DigiD hebben.

Novum daagt iedereen (van binnen én buiten de SVB) uit om ideeën en uitdagingen aan te dragen die kunnen leiden tot een betere dienstverlening. Indienen kan via de website Novum.nu