Amstelveen,
08
augustus
2018
|
11:23
Europe/Amsterdam

SVB en Swink webservices gaan samenwerken

De Sociale Verzekeringsbank heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Swink. Swink is een uniek internetbureau waar online specialisten werken die allemaal een vorm van autisme hebben. Voortaan gaat Swink de SVB helpen bij het verbeteren van haar online teksten en de gebruiksvriendelijkheid van haar website.

Het team van SwinkWie zijn de mensen van Swink?
Swink noemt zichzelf een buitengewoon internetbureau omdat zij de buitengewone kwaliteiten van mensen met autisme inzetten voor hun diensten. Alle online specialisten die er werken hebben door hun autisme een andere informatieverwerking dan de meeste mensen. Bij Swink hebben ze veel oog voor detail waardoor ze erg goed zijn in secuur werk, zoals bijvoorbeeld het redigeren van teksten.

De samenwerking
Swink begint met het controleren van nieuwe teksten voor de website svb.nl:

Theo Bolhuis, manager online dienstverlening SVB: “Voordat een nieuwe website of een onderdeel daarvan live kan, moet ontzettend goed getest worden. Eén van de belangrijkste dingen is dat de teksten begrijpelijk moeten zijn voor iedereen, ook mensen die moeite hebben met lezen. Swink bekijkt onze teksten kritisch met een externe blik.”

Fleur Boesenkool, Swink: “Inconsistenties en zinnen die niet lekker lopen vallen mij snel op. Mijn collega’s bij Swink en ik controleren de teksten van SVB inhoudelijk en geven suggesties voor een duidelijkere schrijfwijze. Maar aan die mooie teksten heb je niets als bezoekers ze niet kunnen vinden. Daarom checken we ook of de website logisch is opgebouwd voor de eindgebruikers.”

De SVB en corporate responsibility
Als SVB vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Door samen te werken met een sociale ondernemer als Swink zorgen we dat meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een betaalde baan krijgen. Sinds dit jaar focust de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zich op ‘social return’ in haar hele inkoopbeleid. Al haar leveranciers moeten minstens 5% van de contractwaarde besteden aan het bevorderen van arbeidsparticipatie.