Amstelveen,
19
februari
2021
|
17:17
Europe/Amsterdam

SVB en Kredietbank Nederland helpen vroegtijdig burgers met geldzorgen

De SVB en de Kredietbank Nederland (KBNL) gaan met ingang van 1 maart 2020 de krachten bundelen en samenwerken om vroegtijdig financiële problemen bij burgers te signaleren. De signalen die de SVB afgeeft, komen terecht bij de KBNL die op haar beurt er voor zorgt dat de signalen op de juiste plek belanden.

Bij de SVB vinden we het belangrijk om bij te dragen aan de bestaanszekerheid van de burger. Wanneer we signaleren dat een klant in financiële nood dreigt te raken gaan we in gesprek. Samen zoeken we naar een passende oplossing. Indien nodig verwijzen we de burger naar een organisatie die hem of haar verder kan helpen. Daarbij werken we ook samen met andere overheidsorganisaties, zoals de KBNL.

Ruim een half miljoen burgers heeft problematische (overheids)schulden. Door samen te werken met andere organisaties bundelen we onze krachten. We kunnen zo voorkomen dat deze burgers verder in de problemen komen of in een sociaal isolement raken. Ook helpt samenwerking met andere organisaties burgers bij het inzichtelijk krijgen van hun financiële huishouding en bij het vergroten van de eigen regie en hun financiële slagkracht.

Over KBNL

KBNL voert voor meer dan 70 gemeenten schulddienstverlening uit. Door het inzetten van schuldhulpverlening, inkomensbeheer en kredietverlening helpt KBNL inwoners van deze gemeenten op weg naar een financieel gezonde toekomst.