Amstelveen,
27
september
2018
|
12:40
Europe/Amsterdam

SVB derde plaats bij de RBB award

Gisteren heeft Staatsbosbeheer de RBB Award 2018 in ontvangst heeft genomen. Deze award wordt jaarlijks toegekend door de Rijksbrede Benchmarkgroep (RBB Groep) aan het meest actuele en originele project binnen een dienstverlenende organisatie in de publieke sector. De SVB heeft dit jaar het ‘ansichtkaartje in Groningen’ ingezonden en werd derde. Met dit kaartje bereikt de SVB moeilijk bereikbare klanten met problematische schulden.

Staatsbosbeheer won met het initiatief: praktijkleerplaats Jubbega. Hierin werken 3 gemeenten, een school en Staatsbosbeheer samen om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen in de groensector.

De inzending van de SVB

Voor de pitch maakte de SVB ook een video die onder deze tekst staat weergegeven. SVB collega Mandy Verstrepen van de Werkplaats problematische schulden vertelt hierin hoe zij het kaartje heeft gebruikt en hoe klanten daarop reageren. Het initiatief is één van de voorbeelden binnen de SVB om problematische schulden te signaleren en voorkomen. Met organisaties zoals het UWV en CAK en gemeenten werkt de SVB al veel samen. Daardoor worden klanten met schulden sneller en waar nodig meer op maat geholpen. De SVB wil nog meer samenwerkingsverbanden met andere organisaties aangaan om zo haar maatschappelijk effect verder te vergroten.

Rijksbrede Benchmarkgroep

Bij de RBB Groep zijn 36 dienstverlenende organisaties in de publieke sector aangesloten. De RBB Groep is een netwerkorganisatie waar kennis en inzichten zo veel mogelijk worden gedeeld. De partners van de RBB Groep streven naar continue verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening aan de burger. Hierbij wordt vooral ingezet op onderzoek, samen meer bereiken en verbinden. De SVB won in 2017 de RBB Award met het concept ‘Garage de bedoeling’.