Amstelveen,
10
april
2018
|
09:27
Europe/Amsterdam

Succesvolle datamigratie door de SVB

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft de data van 1,9 miljoen gezinnen die recht hebben op kinderbijslag, in het paasweekend gemigreerd. Deze klantgegevens zijn nu geïntegreerd in het IT-systeem waarmee de SVB al langere tijd haar AOW-betalingen doet. Met deze datamigratie is een belangrijke succesvolle stap gezet in de overgang naar een toekomstbestendige IT-structuur.

vAKWerk 

Met het project vAKWerk heeft de SVB klantgegevens van alle gezinnen die kinderbijslag ontvangen, geïntegreerd in het systeem waarmee ook de AOW-betalingen worden gedaan. Alle gegevens in één systeem, met up to date vormgegeven schermen, maakt het werken voor de SVB-werknemers efficiënter en dit zorgt ook voor lagere exploitatiekosten.

Coen van de Louw, Raad van Bestuur: "Het werken vanuit één IT-systeem zorgt ervoor dat we sneller en efficiënter kunnen werken. Zo kan de SVB haar klanten ook in de toekomst goed van dienst zijn. Ik ben trots op alle collega’s die een bijdrage hebben geleverd aan dit succes."

Geruisloos

De komende weken wordt er naar toegewerkt om de betaling van de kinderbijslag op maandag 2 juli via het nieuwe systeem geruisloos te laten verlopen. Op dat moment kan met zekerheid worden gezegd dat ook die laatste fase van het project vAKWerk succesvol is afgerond.