Amstelveen,
30
januari
2018
|
08:26
Europe/Amsterdam

Staatssecretaris Tamara van Ark (SZW) bezoekt de SVB

Tamara van Ark (staatssecretaris SZW) bracht gisteren een bezoek aan de Sociale Verzekeringsbank. Op locatie Rotterdam kreeg zij een rondleiding en zag zij hoe de collega’s van de SVB hun dagelijkse werk doen. Drie SVB collega’s lieten zien hoe zij omgaan met bijvoorbeeld situaties waarbij klanten in het buitenland wonen. Ook vertelden zij wat de SVB doet op het gebied van het vroegtijdig signaleren van schulden aan de hand van enkele concrete projecten met gemeenten.

Tamara van Ark: “ Ik ben onder de indruk van jullie werk. Aan de ene kant zie ik de betrokkenheid en inzet die ervoor zorgt dat miljoenen mensen maandelijks uitkeringen zoals AOW ontvangen. Aan de andere kant zie ik ook met hoeveel aandacht jullie kijken naar de situatie van de klant en zorgen voor maatwerk aan bijvoorbeeld mensen met schulden”.

Bob van Leeuwen (Locatiemanager Rotterdam): “In onze uitvoering komen we geregeld dilemma’s tegen. Het effect van onze uitvoering is in sommige situaties niet zoals regels ooit bedoeld waren. Dat wilden we laten zien aan de staatssecretaris. Elke dag zijn we bezig om te kijken hoe we onze klanten passend bij hun situatie kunnen helpen. Het is fijn om dat samen met het ministerie en met gemeenten elke keer iets beter te doen.”