Amstelveen,
13
juli
2016
|
12:00
Europe/Amsterdam

Sem en Julia populairste kindernamen eerste halfjaar

Het eerste halfjaar van 2016 werden de meeste jongens Sem genoemd. Bij de meisje was Julia de meest favoriete naam van ouders. De jongensnaam Sem werd 330 keer gegeven, op de voet gevolgd door Noah (328) en Daan (324). Ook bij de meisjes zijn de verschillen klein; Julia wint met 326 naamdragers nipt van Sophie (323) en Anna (321).

Top 3 jongensnamen
Sem
Noah
Daan

Top 3 meisjesnamen
Julia
Sophie
Anna

Max daalt, Daan stijgt
De jongensnaam Max, die het eerste kwartaal van 2016 nog verrassend terugkeerde op nummer 2, staat inmiddels op de vijfde plaats. Daan stijgt van de vijfde plaats naar de derde. Ten opzichte van 2015 komt alleen de jongensnaam Tim (in 2015 nog op plek 16) niet meer voor in de Top 20. Mees daarentegen, in 2015 op de 22e plaats, staat na een half jaar op de twaalfde plek.

Waar is Emma?
Bij de meisjesnamen valt op dat Emma, jarenlang een vertrouwde naam in de top 3 en zelfs vele jaren goed voor een nummer 1-notering, na een halfjaar is gedaald naar de vijfde plaats. De naam Emma werd tot nu toe 291 keer gegeven. Emma’s plaats in de top 3 wordt hier ingenomen door Anna.

Weet Emma haar plek in de top 3 alsnog te herpakken? En kunnen de prestaties van Max Verstappen de jongensnaam Max nog een boost geven? Er kan nog van alles gebeuren, want de onderlinge verschillen zijn klein. We weten het over een half jaar.

De volledige top 20
De volledige top 20 van het eerste halfjaar is te vinden op de kindernamenwebsite van de SVB. De Sociale Verzekeringsbank keert ieder kwartaal kinderbijslag uit, hierdoor is zij op de hoogte van de namen van alle pasgeboren kinderen.