Amstelveen,
30
augustus
2016
|
09:31
Europe/Amsterdam

Reactie SVB artikel Volkskrant en Zorgvisie

Vanaf 1 oktober moeten alle declaraties en zorgovereenkomsten die de SVB ontvangt, voldoen aan de wettelijk gestelde eisen van het Trekkingsrecht PGB. Omdat nu nog niet alle documenten die de SVB hierover ontvangt, voldoen aan deze eisen gaat per 1 september een gewenningsmaand in. Budgethouders worden dan gebeld door de SVB en zij ontvangen een brief waarin precies staat aangegeven welke informatie ontbreekt of wat moet worden aangepast. Vandaag schreven de Volkskrant en Zorgvisie hierover.

Keteninformatie
In het artikel in de Volkskrant wordt gerefereerd aan een steekproef die de SVB heeft gehouden. Deze steekproef is bedoeld om de meeste recente stand van zaken over de persoonsgebonden budgetten aan de keten te kunnen rapporteren. De uitkomsten van de steekproef zouden vandaag door de SVB gepubliceerd worden.

Dit klopt niet: de resultaten van de steekproef zijn nog niet bekend. Deze worden binnenkort door de SVB aangeleverd bij het Ketenbureau, want het is immers informatie die een analyse geeft van de ontwikkelingen binnen gehele keten (verstrekker, budgethouder, zorgverlener en de SVB).

Handtekening zorgverlener niet nodig op declaratie
Ook staat er in het artikel in de Volkskrant dat volgens de regels de budgethouder en zorgverlener allebei moeten tekenen voor een declaratie. Dit klopt niet. Alleen de handtekening van de budgethouder is vereist.

Vlot betalen
Op dit moment wordt bijna 98% van alle correcte declaraties binnen 10 dagen uitbetaald. De SVB heeft veel voorbereidingen getroffen om ook na 1 september dit niveau van dienstverlening hoog te houden. Lees hier meer over de prestaties van de SVB.

Lees hier het artikel uit Zorgvisie

Lees hier het artikel uit de Volkskrant