Amstelveen,
06
augustus
2018
|
10:07
Europe/Amsterdam

Panelleden gezocht voor online AOW-community

Hoe verloopt het aanvraagproces van de AOW? Is de communicatie hierover begrijpelijk, is Mijn SVB makkelijk te gebruiken of zijn er dingen onduidelijk? Wat zou de SVB kunnen doen om dit proces te verbeteren? En welke dingen zijn nog meer belangrijk bij het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd?

Dit zijn voorbeelden van onderwerpen die worden besproken in de online AOW-community van de SVB. De Sociale Verzekeringsbank startte deze community dit voorjaar om in gesprek te gaan met (toekomstige) AOW’ers over de dienstverlening van de SVB.

Panelleden gezocht
Op dit moment is de SVB op zoek naar mensen die minder dan 3 jaar geleden AOW hebben aangevraagd en mee willen praten over hun ervaringen. Geïnteresseerden kunnen zich online aanmelden om mee te doen. De input uit de community gaat gebruikt worden om de dienstverlening en communicatie van de SVB te verbeteren.

Meedenken met de SVB
De community is een afgesloten, online platform dat de SVB heeft opgezet in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction. In de community worden klanten uitgenodigd om actief mee te denken over verschillende onderwerpen. Eerder dit jaar startte de SVB een PGB-community waarin inmiddels 253 houders van een persoonsgebonden budget en hun vertegenwoordigers aan deelnemen.

Aanmelden
AOW’ers die interesse hebben om mee te denken met de SVB, kunnen op svb.nl meer lezen over de community en zich direct online aanmelden.