Amstelveen,
27
november
2019
|
09:10
Europe/Amsterdam

Ook kinderbijslag voor studerende en werkende 16- en 17-jarigen

Ouders van 16- en 17-jarigen die nog studeren of een bepaald inkomen ontvangen, hebben vanaf 1 januari 2020 ook recht op kinderbijslag. De Tweede Kamer heeft met deze wijziging van de Algemene Kinderbijslagwet (AKW) ingestemd.

Nu vervalt voor deze groep de kinderbijslag nog wanneer zij naar een hbo-instelling of universiteit gaan. Dit geldt ook voor kinderen van dezelfde leeftijd die de huidige inkomensgrens overstijgen. Met de wetswijziging is een einde gemaakt aan deze situatie. De wijziging heeft niet alleen effect op de kinderbijslag, maar betekent ook dat ouders recht kunnen houden op kindgebonden budget.

Signalen van klanten
De SVB heeft meerdere signalen van klanten gekregen over dit probleem. De SVB heeft deze signalen onder de aandacht van staatssecretaris Tamara Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gebracht. Van Ark heeft de Tweede Kamer hierover geïnformeerd en de coalitiepartijen hebben een amendement opgesteld. Dat is aangenomen. De SVB zorgt voor een zorgvuldige uitvoering en brengt haar klanten tijdig op de hoogte.

Deel deze release