Amstelveen,
28
december
2015
|
15:38
Europe/Amsterdam

NRC-interview met bestuursvoorzitter Nicoly Vermeulen

Nicoly Vermeulen, bestuursvoorzitter van de SVB, kijkt in een interview in NRC Handelsblad (en NRC*Next) terug op een bewogen 2015. In het interview gaat Vermeulen in op de vraag waarom ze niet eerder naar buiten is getreden. Ook maakt ze duidelijk dat de PGB-problemen nog niet zijn opgelost.

Vermeulen treedt nu voor het eerst in de openbaarheid. “Ik wilde eerst de problemen oplossen, en niet naar andere partijen wijzen. Om te reageren op alle beeldvorming kost ook heel veel energie.” Een bewuste, maar lastige afweging, aldus Vermeulen.

In het interview bevestigt de bestuursvoorzitter wel dat er nog steeds problemen zijn rondom de PGB en er inderdaad ook dingen niet goed zijn gegaan. “Het kwam de andere partijen goed uit dat de chaos alleen aan ons werd toegeschreven”, nuanceert zij. Dat het uitbetalen van pgb’s een lastig proces is, bevestigt de SVB-bestuursvoorzitter. Ze zegt dat het “een complexe keten” is met “vele stappen”, en dat zou versimpeld moeten worden.

Vermeulen wil maar zeggen: haar organisatie is voor de informatie in haar systemen volledig afhankelijk van andere partijen. “De SVB heeft een waanzinnige prestatie neergezet, bij zo’n grote stelselwijziging en een keten die niet optimaal functioneert en zware politieke druk.”