Amstelveen,
15
juni
2017
|
11:31
Europe/Amsterdam

Nieuwe mogelijkheid in Mijn PGB

Volgen van declaraties

Het portaal voor mensen met een persoonsgebonden budget is uitgebreid. Budgethouders kunnen hierin vanaf nu ook zien wat de status van de ingediende declaratie is. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) beheert het portaal.

Nieuw: status betaalverzoeken
Met de functie ‘Status betaalverzoeken’ kunnen mensen met een persoonsgebonden budget een declaratie ‘volgen’ in het uitbetaalproces. Iedere nieuw ingediende declaratie krijgt een status, beginnend met ‘Ontvangen’. De status verandert zodra de declaratie bij een nieuwe stap in het proces komt. Zo kan worden gevolgd wat er gebeurt met een declaratie en wanneer een zorgverlener is betaald. De nieuwe functie is beschikbaar voor declaraties die zijn ingediend na 10 juni 2017.

Meer informatie Mijn PGB
Mijn PGB is de persoonlijke internetpagina van budgethouders op de website van de SVB. In deze beveiligde en gepersonaliseerde omgeving kan een budgethouder of diens vertegenwoordiger snel en eenvoudig PGB-zaken regelen. Meer informatie over de nieuwe functionaliteit is na te lezen op de informatiepagina voor budgethouders.