Amstelveen,
01
maart
2021
|
13:31
Europe/Amsterdam

Nieuwe editie magazine Aanspraak – maart 2021

Het nieuwe nummer van het cliëntenmagazine “Aanspraak” is verschenen. Dit nummer bevat onder andere een interview met Henriette van Raalte-Geel. In de jaren negentig volgde zij een schrijfcursus die veel losmaakte. “Bij de eerste opdracht kwam er meteen een herinnering aan de Japanse kampen naar boven. Die herinneringen aan de kampen Kareës, Kedoeng Badak en Kampong Makassar liet ik tot dan toe nooit toe, maar nu blééf ik schrijven en dit leidde tot een boekpublicatie.” Henriette van Raalte ziet dat vooral het naoorlogse leed en het persoonlijk verlies van vele families die Nederlands-Indië gedwongen moesten achterlaten, nog onderbelicht blijft.

Verder in het magazine het aangrijpende verhaal van Addy Hendriks-Gerrits die haar broertje verloor bij het mislukte Amerikaanse bombardement op Nijmegen. In deze Aanspraak kunt u ook het verhaal lezen van Micha Gelber die het bombardement op Rotterdam overleefde en vervolgens de verschrikkingen van de kampen Westerbork en Bergen-Belsen doorstond.

Aanspraak is het magazine voor cliënten van het onderdeel Verzetsdeelnemers en Oorlogsgetroffenen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dit magazine wordt ieder kwartaal uitgegeven door de SVB en de Pensioen- en Uitkeringsraad (PUR). De digitale versie kunt u hier lezen.

Deze (en vele andere) indrukwekkende verhalen staan ook op www.verhalenoverdeoorlog.nl.