Amstelveen,
26
mei
2020
|
15:09
Europe/Amsterdam

Nieuwe editie magazine Aanspraak – juni 2020

Het nieuwe nummer van het magazine Aanspraak is verschenen. 

In deze juni-editie o.a. een interview met Selma Van de Perre-Velleman. Zij is een Nederlands-Britse verzetsstrijdster die in Londen woont. Zij raakte betrokken bij het verzet toen zij voor haar moeder en zus een onderduikadres zocht. Haar vader zat toen al in kamp Westerbork. Lange tijd wist ze dankzij haar niet-Joodse uiterlijk uit de handen van de bezetter te blijven. Pas na de oorlog durfde ze haar eigen naam weer uit te spreken. ‘Mijn naam is Selma’, is dan ook de titel van haar biografie, die zij in januari 2020 publiceerde.

Verder in het magazine een bijzonder verhaal van een oorlogsslachtoffer dat in voormalig Nederlands-Indië in een Japans kamp geïnterneerd was. Ook voor haar speelt de oorlog nog dagelijks een rol in haar leven. Ook is er een aantal korte bevrijdingsverhalen van lezers van de Aanspraak opgenomen, in het kader van 75 jaar bevrijding.

Aanspraak is het magazine voor cliënten van het onderdeel Verzetsdeelnemers en Oorlogsgetroffenen van de Sociale Verzekeringsbank. Het magazine wordt ieder kwartaal uitgegeven door de SVB en de Pensioen- en Uitkeringsraad (PUR). De digitale versie kunt u hier lezen.

Deel deze release