Amstelveen,
04
december
2020
|
10:15
Europe/Amsterdam

Nieuwe editie magazine Aanspraak – december 2020

Aanspraak 4-2020

Het nieuwe nummer van “Aanspraak” is verschenen. In deze editie staat een interview met de tachtigjarige Ceel Navest. Hij lag in kamp Tjideng op sterven. Een kunstenares maakte van hem een portretje als laatste aandenken voor zijn moeder omdat zij dacht dat hij het niet zou overleven. Cees Navest vertelt over de bevrijding, de zoektocht naar zijn vader, de repatriëring naar Nederland en de herinneringen die boven kwamen tijdens zijn bezoek aan Indonesië.

Verder in het magazine de aangrijpende verhalen van twee vrouwen die op twee verschillende continenten de oorlog hebben doorstaan. Evelyn Askolovitch-Sulzbach werd als kleuter gedeporteerd vanuit Westerbork naar concentratiekamp Bergen-Belsen. Marianne Batault en haar familie overleefden drie Japanse interneringskampen en spraken er thuis nooit over.

Aanspraak is het magazine voor cliënten van het onderdeel Verzetsdeelnemers en Oorlogsgetroffenen van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dit magazine wordt ieder kwartaal uitgegeven door de SVB en de Pensioen- en Uitkeringsraad (PUR). De digitale versie kunt u hier lezen.

Deze (en vele andere) indrukwekkende verhalen staan ook op www.verhalenoverdeoorlog.nl.