Amstelveen,
07
maart
2022
|
10:16
Europe/Amsterdam

Nieuwe editie magazine Aanspraak - maart 2022

Het weerzien met een onbekende vader

Jet Nix-Hooij

Het maartnummer van het magazine ‘Aanspraak’ van de afdeling Verzetsdeelnemers & Oorlogsgetroffenen is uit. In deze editie vertelt onder meer Jet Nix-Hooij over haar kleutertijd in twee Japanse vrouwenkampen en het gemis van haar vader. Haar relaas staat samen met veel andere aangrijpende verhalen op de website www.verhalenoverdeoorlog.nl. Hier verzamelt de SVB de persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Europa en Nederlands-Indië. Alle verhalen op de website verschenen eerder in ‘Aanspraak’.

Naast het verhaal van Jet Nix leest u in de nieuwe ‘Aanspraak’ ook over de angst die Lou Wijngaard moest doorstaan tijdens zijn onderduik in Brussel en over het ongeloof van Dré Kampfraath toen hij hoorde dat zijn moeder was overleden in kamp Tjideng in Nederlands-Indië.

Verteld door oorlogsgetroffenen of hun nabestaanden, geven deze verhalen niet alleen een persoonlijk beeld van de oorlogsgebeurtenissen maar ook van het dagelijkse leven in Nederland en Indonesië van ruim 80 jaar geleden.

‘Aanspraak’ is een gezamenlijk initiatief van de SVB en de Pensioen- en Uitkeringsraad.