Amstelveen,
28
november
2018
|
21:00
Europe/Amsterdam

Minister VWS op werkbezoek bij de SVB

Naast de AOW en kinderbijslag verzorgt de Sociale Verzekeringsbank ook verschillende regelingen voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dit zijn onder andere de uitkeringen voor verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen (V&O), en de uitbetaling van de persoonsgebonden budgetten (PGB). Minister De Jonge nam onlangs een kijkje in de keuken bij de afdelingen die werken bij het onderdeel PGB.

De aanleiding voor het bezoek was de bouw van het nieuwe IT-systeem voor PGB. Minister De Jonge: ‘Het is belangrijk dat de aanvraag en uitbetaling van een PGB zo soepel mogelijk verloopt. Zo kunnen de zorgverlener en de burger samen bezig zijn met de zorg. In plaats van dat ze zich druk moeten maken om de administratie. De betalingen die de SVB verzorgt, verlopen nu prima. Het is belangrijk dat dit ook in het nieuwe IT-systeem wordt gewaarborgd.’ Samen met ketenpartners is de SVB bezig om dit systeem te realiseren. 

Over persoonsgebonden budgetten
Als burgers door bijvoorbeeld ziekte of een handicap zorg nodig hebben, dan kunnen zij in aanmerking komen voor een persoonsgebonden budget (PGB). Hiermee kan zelf zorg worden ingekocht. Deze persoonsgebonden budgetten worden verstrekt door de gemeentes, de zorgverzekeraars en de zorgkantoren. De SVB verzorgt de uitbetaling aan de zorgverleners.

Meer informatie
Meer weten over een persoonsgebonden budget? Op de factsheet bij dit artikel zijn allerlei feiten en cijfers te vinden. Of kijk op de website van de SVB.