Amstelveen,
15
januari
2019
|
12:02
Europe/Amsterdam

Mensenrechtenadvocaat Philippe Sands is spreker bij de ‘Nooit meer Auschwitz’ Lezing 2019

Voor de 16e keer organiseert het Nederlands Auschwitz Comité in samenwerking met het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies en de Sociale Verzekeringsbank de ‘Nooit Meer Auschwitz’ Lezing. Deze lezing wordt sinds 2004 jaarlijks gehouden en eerdere sprekers waren onder meer Raul Hilberg, Simone Veil, Daniel Libeskind en Deborah Lipstadt. Op 24 januari 2019 wordt de lezing uitgesproken door professor Philippe Sands in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam.

Philippe Sands is professor aan de rechtenfaculteit in Londen, barrister in Engeland, schrijver en veelgevraagd expert voor internationale gerechtshoven. In zijn boek ‘East West Street: On the Origins of Genocide and Crimes Against Humanity’ (2016) speelt het Tribunaal van Neurenberg een prominente rol. Dit tribunaal, waar de kopstukken van het naziregime werden berecht voor oorlogsmisdaden, wordt gezien als één van de startpunten van het internationale recht. In zijn boek vervlecht Sands zijn eigen verborgen familiegeschiedenis met een zoektocht naar de oorsprong van het internationaal recht en het eerste gebruik van het woord ‘genocide’.

De lezing vindt plaats op 24 januari 2019 in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam. Voor de (Engelstalige) lezing is een beperkt aantal toegangsbewijzen beschikbaar. Inschrijven kan tot 17 januari 2019 via www.aanmelder.nl/nmalezing2019

De lezing begint om 15.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Aansluitend is er tot 18.00 uur gelegenheid om na te praten. De zaal is open om 14.30 uur.