Amstelveen,
23
februari
2018
|
11:46
Europe/Amsterdam

Maatwerk voor Amsterdammers

Iedere werkdag is er een SVB’er werkzaam bij de gemeente Amsterdam, om zo korte lijntjes te houden met Amsterdamse collega’s. Twee serviceteammedewerkers uit Zaanstad, Yvonne Pool-Broking en Kim Schuuring, doen mee met de pilot 'Overgang ouderen SVB' op locatie Nieuw-West in de gemeente Amsterdam. Tijd om hen te vragen naar de ervaringen.

De pilot is bedoeld voor klanten die (financieel) minder zelfredzaam zijn en bijstand ontvangen. Om de overgang van de bijstand van de gemeente naar de AIO of AOW bij de SVB beter en persoonlijker te laten verlopen, gaan we met deze klanten in gesprek over alle veranderingen die er voor ze gaan komen bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.

Werken bij de gemeente

Yvonne vertelt: “Ik heb persoonlijke gesprekken met klanten over de overgang van de gemeente naar de SVB, het gaan ontvangen van het AOW-pensioen en een eventuele AIO-aanvulling. Daarnaast schenken we aandacht aan de schulden problematiek en kunnen we de klanten indien nodig gelijk doorverwijzen naar diverse hulporganisaties. Op de dagen dat er geen gesprekken ingepland staan, ben ik gewoon met mijn eigen SVB-werk bezig op een flexplek.” Kim: “We merken dat veel klanten worstelen met meerdere problemen tegelijk. Denk hierbij aan (oorlogs)trauma’s, ongeaccepteerde geaardheid, schulden, gezinsproblemen, eenzaamheid, ziekte, analfabetisme of taalachterstanden. Klanten reageren allemaal op hun eigen manier op de situatie waarin zij zich bevinden.”

Iedere werkdag is er een SVB’er werkzaam op de locatie Nieuw-West, om zo korte lijntjes te houden en om eventuele vragen van de Amsterdamse collega’s te beantwoorden.