Amstelveen,
09
januari
2018
|
14:13
Europe/Amsterdam

Kindernamen over 2017: privacy extra belangrijk

De SVB publiceert elk jaar een overzicht van de meest populaire kindernamen. Dat overzicht hebben we omdat wij de kinderbijslag uitbetalen en daardoor kunnen zien welke namen pasgeboren baby’s hebben gekregen.

Ook begin januari 2018 publiceren wij weer de meest populaire kindernamen. Dit jaar doen we het wel anders dan de afgelopen jaren. Natuurlijk publiceren we de top 20 van jongens- en meisjesnamen. Maar in het totaaloverzicht, waar je zelf namen kunt opzoeken, beperken we ons tot de namen die minstens vijfentwintig keer gegeven zijn. Waarom? Om zo de privacy te waarborgen, want met deze aanpak zijn namen niet te herleiden naar personen.

Privacy belangrijk

Wij beschermen de gegevens van onze klanten. Dit vinden wij belangrijk, en het is ook verplicht volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en vanaf mei 2018 via de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Door de kindernamen in januari minder uitgebreid te publiceren, waarborgen we de privacy van onze klanten en spelen we alvast in op de veranderende privacy wetgeving. Alle burgers van Nederland kunnen erop vertrouwen dat we vertrouwelijk omgaan met hun persoonlijke gegevens.