Amstelveen,
19
januari
2016
|
08:40
Europe/Amsterdam

Kindernamen: Liam en Emma favoriet in 2015

Net als voorgaande jaren presenteert de SVB ook vandaag weer het Overzicht Kindernamen. In dit overzicht is natuurlijk de top 20 van de populairste meisjes- en jongensnamen van 2015 te vinden. Liam en Emma voeren dit jaar de lijst aan.De top drie ziet er nu als volgt uit:

Meisjes            Jongens

1. Emma          1. Liam

2. Julia             2. Sem

3. Sophie          3. Lucas

Liam is nieuw binnengekomen in de jongens-top drie, net als Sem (2) en Lucas (3). Dus een volledig nieuwe top drie onder de jongens. Opvallend: Jesse en Noah zijn dit jaar flink gestegen in populariteit. Onder de meisjes is het beeld weer vertrouwd. Emma, Julia en Sophie vormen al jaren de meisjes-top drie. Wel is het rijtje dit jaar toch weer wat anders. Emma en Julia zijn allebei een plaatsje gestegen, waardoor Sophie dit jaar twee plaatsen is gedaald en dus genoegen moet nemen met de derde plaats (vorig jaar op 1).

Alle kindernamen op een rij

Het volledige overzicht van de kindernamen is te vinden op www.svbkindernamen.nl. In de bijlage van dit bericht staat het overzicht van de twintig meest populaire meisjes- en jongensnamen. Op de website van de SVB www.svbkindernamen.nl staat nog veel meer informatie, zoals een overzicht van favoriete kindernamen per provincie en de historie van 100 jaar kindernamen. Ook vertellen vier ouders waarom zij juist die naam gekozen hebben voor hun zoon of dochter. In 2015 werden circa 168.000 kinderen geboren. De Sociale Verzekeringsbank keert ieder kwartaal kinderbijslag uit en hierdoor is zij op de hoogte van de namen van alle pasgeboren kinderen.