Amstelveen,
20
mei
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

Kindernamen Jip en Janneke nog altijd populair

Vandaag is het de geboortedag van kinderboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt. De namen van de hoofdpersonen in haar boeken zijn nog altijd populair. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) onderzocht hoeveel kinderen in 2016 vernoemd werden naar de karakters in de kinderboeken. Vorig jaar kregen 179 jongens de naam Jip en 22 meisjes de naam Janneke. Ook werden 39 meisjes Jip genoemd.

De uitvoerder van volksverzekeringen heeft zicht op alle kindernamen in Nederland doordat zij kinderbijslag uitbetaalt. Met de kinderbijslag betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding van een kind. De SVB keert deze kinderbijslag ieder kwartaal uit.

Over Kinderbijslag

Wie in Nederland woont of werkt en minderjarige kinderen heeft, heeft recht op kinderbijslag. De hoogte van deze uitkering is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en het eventuele werk of inkomen van de kinderen zelf. In 2016 ontvingen 1.916.900 huishoudens kinderbijslag, voor 3.382.708 kinderen. Dit aantal is ten opzichte van 2015 vrijwel gelijk gebleven. Lees hier meer over kinderbijslag.