Amstelveen,
12
juli
2018
|
12:34
Europe/Amsterdam

Kinderbijslag en een bijbaantje?

In de zomermaanden genieten veel mensen van hun vakantie. Tegelijkertijd is het voor jongeren juist de periode om extra geld te verdienen. Ouders van 16 en 17 jarige kinderen ontvangen meestal nog kinderbijslag voor hun kind. Dan is het goed om te weten dat bijverdiensten van kinderen gevolgen kunnen hebben voor de kinderbijslag.

Bijverdienen in de vakantie

Een kind mag per kwartaal niet meer dan € 1.285 netto per kwartaal bijverdienen om het recht op kinderbijslag te houden. In de zomer mag dit niet meer dan € 1.319 netto extra zijn, bovenop de € 1.285 netto. Als een kind meer dan dit bedrag verdient dan kan het zijn dat het de ouders geen recht meer hebben op kinderbijslag. Precies weten hoe het zit? Kijk dan op svb.nl.

Elk kwartaal wordt in Nederland bij 1,9 miljoen gezinnen kinderbijslag uitgekeerd. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) zorgt hiervoor. De kinderbijslag regeling is na de AOW de grootste regeling die de SVB uitvoert. Nu de zomervakantie voor de deur staat, krijgt de SVB krijgt veel vragen over bijverdienen en recht op kinderbijslag.

Waar is kinderbijslag ook alweer voor bedoeld?

Wie in Nederland woont of werkt en minderjarige kinderen heeft, heeft recht op kinderbijslag. Met de kinderbijslag betaalt de overheid mee aan de kosten die horen bij de opvoeding.