Amstelveen,
15
augustus
2019
|
13:29
Europe/Amsterdam

Indische en Europese oorlogsverhalen

De SVB en de Pensioen- en Uitkeringsraad hebben een website gemaakt met Nederlandse en Nederlands-Indische verhalen over de Tweede Wereldoorlog en de Bersiap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met verhalen van Lydia en Annie Aldewereld en vele anderen.

De Sociale Verzekeringsbank en de Pensioen- en Uitkeringsraad vinden het van groot maatschappelijk en historisch belang dat de bijzondere levensverhalen van de eerste en tweede generatie als erfgoed ook digitaal, via een website, worden bewaard en doorgegeven.

Op www.verhalenoverdeoorlog.nl starten we daarom met zestig verhalen die eerder in het cliëntenmagazine Aanspraak zijn verschenen. Dit blad verschijnt (vanaf 1997) ieder kwartaal en is bestemd voor personen die financiële ondersteuning krijgen op basis van de Nederlandse wetten en regelingen voor verzetsdeelnemers en oorlogsgetroffenen. Verhalenoverdeoorlog.nl is toegankelijk vanaf vanaf vandaag, 15 augustus 2019, de datum van de Indië-Herdenking.

Tot 5 mei 2020 worden, ter herdenking van 75 jaar vrijheid, steeds meer verhalen uit Aanspraak toegevoegd. Het zijn verhalen uit de eerste hand, uiteraard met toestemming voor publicatie van de betrokken geïnterviewden en/of hun nabestaanden.

Wilt u de verhalen lezen? Ga dan naar www.verhalenoverdeoorlog.nl.

 

 

Deel deze release