Amstelveen,
06
mei
2020
|
11:00
Europe/Amsterdam

Hugo Aalders directeur Dienstverlening Sociale Verzekeringen

Hugo Aalders wordt per 1 juli benoemd tot directeur voor de directie Dienstverlening Sociale Verzekeringen (DSV) bij de Sociale Verzekeringsbank. Dit onderdeel van de organisatie zorgt voor de uitvoering en uitbetaling van o.a. de AOW, de kinderbijslag en de Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen. Bij dit dienstverlenende onderdeel van de SVB werken circa 1.900 collega’s, verspreid over tien decentrale locaties door heel Nederland.

Over zijn benoeming zegt Hugo: “Met mijn overstap naar de SVB gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Samen met topcollega’s leiding te mogen geven aan een grote uitvoeringsorganisatie die midden in de samenleving staat, is een geweldige eer.”

Op dit moment is Hugo Aalders directeur VNG Realisatie bij VNG, waar hij werkt aan het verbeteren van de uitvoeringspraktijk. Daar werkt hij sinds 2018. Hij begon zijn loopbaan bij gemeenten als beleidsambtenaar in Gouda en directieadviseur in Spijkenisse, stapte in 1999 over naar de consultancy bij KPMG. In 2009 maakte hij de overstap naar de gemeente Amsterdam, waar hij van 2014 tot 2018 directeur Inkomen was.

Coen van de Louw, bestuurslid van de Sociale Verzekeringsbank: “Ik ben heel tevreden dat Hugo ons komt versterken. Hij heeft veel ervaring met het zorgen voor bestaanszekerheid voor burgers en het leiding geven aan een grote uitvoeringsorganisatie. Ik ben er van overtuigd dat Hugo onze dienstverlening weer een stap verder weet te brengen.”