Amstelveen,
07
september
2018
|
10:01
Europe/Amsterdam

Hackathon UWV & SVB: inschrijven kan vanaf nu.

In het weekend van 27 en 28 oktober vindt de UWV & SVB Hackathon plaats in Eindhoven op het Strijp-S terrein. Klanten, studenten en professionals worden uitgedaagd om in teams hun creativiteit en skills los te laten op klantsituaties (use cases) uit de praktijk. Deelnemers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de hackathon.

Bij de UWV en SVB streven we naar optimale dienstverlening voor burgers; onze klanten. Dat betekent dat we onze dienstverlening continu verbeteren door nieuwe technische mogelijkheden toe te passen. Deelnemers van de hackathon kunnen ons helpen bij deze innovatie door samen met ons te werken aan oplossingen voor dienstverleningsvraagstukken. De hoofdprijs is een geldbedrag van €2.500 en de kans dat UWV en/of de SVB het winnende product gaan implementeren.

Resultaten hackathon 2017

Vorig jaar vond de tweede editie plaats van de SVB & UWV Hackathon. Zes teams ontwikkelden creatieve en innovatieve oplossingen om de digitale dienstverlening van de SVB en het UWV te verbeteren. De winnaars ontwikkelden het alternatieve digitale Levensbewijs. Door gezichtsherkenning en spraakherkenning kan iemand aantonen dat hij of zij nog in leven is, zonder formulieren in te vullen en zonder tussenkomst van instanties of zusterorganen uit het buitenland. Op dit moment wordt dit alternatieve Levensbewijs in een pilot getest.

Meer weten?

https://hackathon-uwvsvb.nl

Meteen inschrijven?

https://hackathon-uwvsvb.nl/#aanmelden