Amstelveen,
08
mei
2018
|
12:37
Europe/Amsterdam

Garage de Bedoeling: wet en werkelijkheid weer in lijn

Op papier zijn wetten, systemen en regels vaak waterdicht. Toch komt het voor dat uitvoerende instanties zoals de SVB, onvoldoende uit de voeten kunnen met deze papieren werkelijkheid. Bij de SVB wordt daarom gewerkt met Garage de Bedoeling. Deze aanpak helpt om op casusniveau de wet en de werkelijkheid weer in lijn te krijgen.

Succes
Annemiek Goris was als strategisch adviseur bij de SVB betrokken bij Garage de Bedoeling. In een interview vertelt ze waarom deze aanpak zo’n succes is. ‘Er was in onze organisatie behoefte aan een plek om op een ongedwongen manier echt andere dingen te doen om tot oplossingen te komen voor afwijkende casussen. Dat is onze Garage de Bedoeling geworden,’ vertelt Goris.

Legitiem
Tijdens een twee uur durende sessie wordt gezamenlijk gewerkt, waarbij vooral buiten de gebaande paden wordt gekeken of daar nog mogelijkheden zijn. Garage de Bedoeling is een plek geworden om concrete resultaten te boeken, èn om te oefenen met het leveren van maatwerk. Goris: ‘Eigenlijk vooral: het legitiem leveren van maatwerk. Samen tot een motivatie komen in specifieke gevallen af te wijken van de regel.'