Amstelveen,
28
januari
2021
|
16:38
Europe/Amsterdam

Diana Starmans nieuwe voorzitter Dagelijks Bestuur RBB Groep

Diana Starmans, lid van de Raad van Bestuur van Sociale Verzekeringsbank (SVB), is de nieuwe voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de Rijksbrede Benchmark Groep (RBB Groep). Ze neemt de functie van oud-voorzitter Daan Hoefsmit over.

Diana is sinds januari 2020 lid van de Raad van Bestuur van de SVB. Van 2008 tot en met 2018 vervulde ze diverse functies bij de gemeente Amsterdam, onder andere als loco-gemeentesecretaris en directeur Bestuursadvisering en Strategie. Daarvoor werkte Diana bij de gemeenten Capelle aan den IJssel en Schiedam. Diana Starmans studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit.

Diana over haar voorzitterschap: “Wat een mooie kans om ook via de RBB Groep een bijdrage te mogen leveren aan het verder professionaliseren van uitvoeringsorganisaties. De RBB Groep heeft diverse platforms. Daar liggen niet alleen voor de SVB, maar ook voor overige uitvoerders kansen om ervoor te zorgen dat goede dienstverlening aan burgers altijd voorop staat. Ik kijk er naar uit om ook onze visie en de expertise die wij bij de SVB hebben in te zetten bij de RBB Groep en te stimuleren dat wij nog meer van elkaar kunnen leren.’

Over de Rijksbrede Benchmark Groep
De Rijksbrede Benchmark Groep is een initiatief van inmiddels 43 landelijk opererende uitvoeringsorganisaties in de publieke sector. De RBB Groep is sinds de oprichting in 2002 uitgegroeid tot een netwerkorganisatie waar kennis en inzichten zo veel mogelijk worden gedeeld.

De aangesloten organisaties streven naar continue verbetering van de kwaliteit van prestaties en de dienstverlening aan de burger en focussen zich daarbij op leren van elkaar door onderzoek, samenwerking en verbinding. De SVB heeft aan de wieg gestaan van de RBB groep.

Meer informatie over de RBB groep? Klik hier.

Deel deze release