Amstelveen,
16
augustus
2019
|
14:30
Europe/Amsterdam

Diana Starmans nieuw lid Raad van Bestuur SVB

Diana Starmans treedt toe tot de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Momenteel is ze interim-gemeentesecretaris bij de gemeente Groningen. Zij bekleedt deze functie totdat een nieuwe gemeentesecretaris is aangetreden. Uiterlijk 1 januari 2020 start zij bij de SVB.

Diana Starmans: “Het bieden van inkomenszekerheid is een belangrijke maatschappelijke taak. Het verzorgen van een uitstekende en betrouwbare dienstverlening aan de 5,5 miljoen klanten, het toepassen van de wet- en regelgeving met daarbij vooral ook oog voor de bedoeling van die regels en tegelijkertijd werken aan continue innovatie en verbetering. Dat zijn mooie opgaves waar ik samen met de collega’s van de SVB graag mijn bijdrage aan wil leveren.”

Simon Sibma, voorzitter Raad van Bestuur van de SVB: “Diana is een aanwinst voor onze organisatie. Ze heeft ruime bestuurlijke ervaring binnen de gemeentelijke overheid en is daarom een goede aanvulling op ons team. Ik ben dan ook van mening dat ze een positieve bijdrage gaat leveren aan het realiseren van onze doelstellingen. We kijken uit naar de samenwerking.”

Van 2008 tot en met 2018 vervulde Diana Starmans diverse functies bij de gemeente Amsterdam, onder andere als loco-gemeentesecretaris en directeur Bestuursadvisering en Strategie. Daarvoor werkte Diana bij de gemeenten Capelle aan den IJssel en Schiedam.

Diana Starmans studeerde Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Deel deze release