Amstelveen,
19
november
2020
|
16:33
Europe/Amsterdam

De SVB kijkt verder dan de wet: van 'professionele buikpijn' tot een oplossing

De SVB zorgt er voor dat burgers krijgen waar zij recht op hebben. Zo dragen wij bij aan de bestaanszekerheid en het vergroten van de eigen regie van de burger. Daar hoort bij dat de SVB actief op zoek gaat naar oplossingen wanneer een klant onbedoeld benadeeld lijkt te worden bij de uitvoering van wetten en beleidsregels. We hebben het dan over vervelende situaties voor burgers waar medewerkers buikpijn van krijgen en denken: ‘Dit kan toch niet de bedoeling zijn’.

Zo werken we geregeld met andere overheidsorganisaties samen om burgers verder te helpen. Lisanne Bekman, beleidsmedewerker bij de SVB, legt in een artikel op de website van het programma Maatwerk Multiprobleemhuishoudens uit hoe de SVB met methodes zoals de Bedoeling verder kijkt dan de strikte regels van de wet. In dit interview beschrijft Lisanne hoe de SVB met de gemeente Amsterdam heeft samengewerkt om een burger die klem zat in de regelgeving verder te helpen.

Maatwerk Multiprobleemhuishoudens
In het programma Maatwerk Multiprobleemhuishoudens hebben vijf ministeries de handen ineen geslagen om burgers die verstrikt geraakt zijn in zogeheten multiprobleemsituaties te helpen.

Boilerplate

SVB als overheidsorganisatie van het jaar 2020

De jury van de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar schreef het al in hun juryrapport: “De SVB is niet bang voor professionele buikpijn. Problemen en uitdagingen worden niet uit de weg gegaan, maar actief opgezocht en aangepakt.”