Amstelveen,
16
juni
2016
|
17:00
Europe/Amsterdam

Conferenties over grensarbeid

Bureaus Belgische en Duitse Zaken hebben onlangs twee informatieve conferenties georganiseerd met als titel ‘Grensarbeid werkt’. In Duiven en Kaatsheuvel werd veel gesproken over de informatievoorziening voor grensarbeiders in de nabije toekomst.

Vernieuwde website Grensinfo.nl
Goede informatievoorziening over rechten en plichten van grensarbeiders is essentieel voor het goed functioneren van de arbeidsmarkt in de grensregio. Bureaus voor Belgische en Duitse Zaken presenteren daarom de geheel vernieuwde website www.grensinfo.nl. Grensinfo.nl is evenals als de wet- en regelgeving uiteraard erg dynamisch en levert maatwerk op vragen over wonen en werken in Nederland en/of Duitsland en België. De site is een initiatief vanuit de Nederlandse overheid, opgezet door de Bureaus Belgische en Duitse Zaken in samenwerking met de Belastingdienst, het UWV, en Zorginstituut Nederland.

Kick off Interreg project Grensinfovoorziening Vlaanderen - Nederland
Tijdens de conferentie op 16 juni in Kaatsheuvel was ook de kick off van het Interreg project “Grensinfovoorziening Vlaanderen - Nederland”. Dit project is een samenwerkingsprogramma tussen het Bureau Belgische Zaken en 15 regionale partners in de gehele Vlaams – Nederlandse grensregio. Doel is om alle relevante informatie, voor iedereen die in de grensstreek woont of werkt, extra toegankelijk te maken door de opzet van een netwerk van veertien regionale Grensinfopunten. Het project wordt mede gefinancierd vanuit het Interreg V programma Vlaanderen – Nederland, met ondersteuning uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Over bureaus Belgische en Duitse Zaken
De Bureaus Belgische en Duitse Zaken zijn onderdeel van de Sociale Verzekeringsbank en geven informatie over de sociale zekerheid in grensoverschrijdende situaties tussen Nederland en België en Nederland en Duitsland, namens de Sociale Verzekeringsbank, het UWV en Zorginstituut Nederland.