Amstelveen,
04
oktober
2019
|
11:23
Europe/Amsterdam

Checklist Rijksoverheid biedt overzicht bij dementie

In Nederland lijden 270.000 mensen aan dementie. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren flink zal toenemen. De impact van de diagnose van deze ziekte is groot. En daarna begint het zoeken. "Wat moet ik regelen? Wat moet ik weten? Waar heb ik recht op?”. Belangrijke vragen in een moeilijke periode. De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft daarom samen met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, de Belastingdienst en het UWV in overleg met Alzheimer Nederland voor al deze vragen een speciale website gemaakt. Op deze site staat een checklist om snel te zien wat men kan of moet regelen.

Krachten bundelen
Samenwerking is een belangrijk speerpunt van de SVB. Door krachten te bundelen kunnen we burgers nog beter van dienst zijn. Zo zorgen we ervoor dat iedereen krijgt waar ze recht op hebben. En daarmee dragen wij bij aan eigen regie en de bestaanszekerheid van de burger.

De checklist
Door het beantwoorden van enkele korte en eenvoudige vragen zie je waar je terecht kunt voor zorg en ondersteuning en ook wat er allemaal geregeld moet worden. Deze checklist is toegespitst op de persoonlijke situatie. Voor elke situatie geeft de checklist de benodigde informatie.

Ook staat er op de site nog meer nuttige informatie. Bijvoorbeeld over het regelen van de financiën wanneer een dementiepatiënt wilsonbekwaam is. Of betrouwbare informatie over de ziekte zelf en het verloop ervan.

Wilt u meer weten? Kijk dan op de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/dementie

 

 

Deel deze release