Amstelveen,
22
november
2019
|
12:14
Europe/Amsterdam

Checklist geeft overzicht bij studeren in het buitenland

Steeds meer Nederlandse studenten volgen een opleiding in het buitenland. Bijna driekwart van deze studenten doet dat binnen de EU. Studeren in het buitenland is meer dan alleen je koffers pakken en je horizon verbreden. Je krijgt namelijk ook te maken met allerlei praktische zaken rondom bijvoorbeeld studiefinanciering, visa en (zorg)verzekeringen. Novum, het innovatielab van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft daarom samen met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, voor al deze kwesties een speciale checklist gemaakt. Door het beantwoorden van een paar vragen krijgen studenten een persoonlijke checklist waarmee snel duidelijk wordt wat je moet regelen en waar je recht op hebt.

Verzekerd in het buitenland
Studenten zijn tijdens een opleiding in het buitenland in principe verzekerd voor ziektekosten en voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Maar dat kan veranderen wanneer een student erbij gaat werken of stage gaat lopen. En hierin speelt de SVB, die de Wlz uitvoert, voor de studenten een belangrijke rol.

Samenwerking SVB, DUO en Nuffic
De SVB is voortdurend op zoek naar mogelijkheden om klanten nog beter van dienst te zijn. Het resultaat van de samenwerking tussen het innovatielab van de SVB, Novum, DUO en het Nuffic heeft ervoor gezorgd dat er veel waardevolle informatie is geleverd voor de totstandkoming van de checklist.

Deel deze release