Amstelveen,
04
juni
2018
|
14:38
Europe/Amsterdam

BLOG: de SVB op de Supportbeurs: denken in mogelijkheden

Door Asha Eijkelhof, relatiebeheerder PGB

Onbeperkte mogelijkheden voor mensen met een bewegingsperking. Dit was het centrale thema van de Supportbeurs die werd georganiseerd in Utrecht. De Sociale Verzekeringsbank was ook aanwezig om voorlichting te geven aan budgethouders en hun familieleden, begeleiders en mantelzorgers.

Wander Apotheker (relatiebeheerder bij de SVB) vertelt: ‘Het gesprek met de budgethouder staat centraal. We zijn hier om budgethouders en potentiele budgethouders te vertellen hoe de SVB ondersteunt bij werkgevers- en opdrachtgeversverplichtingen. En vooral om met bezoekers in gesprek te gaan. Het was opvallend hoeveel gemeentemedewerkers even gedag kwamen zeggen op de stand. En we hebben alle tijd om te luisteren naar de budgethouders. Ze vertellen dat ze blij zijn met hoe de SVB-administratie nu verloopt maar dat de administratieve lasten wel erg hoog zijn. De PGB-administratie kost veel tijd en het is niet altijd duidelijk waar de budgethouder terecht kan met vragen.’

Vincent Gerrits (salarisadministrateur bij de SVB) was ook onder de indruk van de verhalen van budgethouders die hij heeft gesproken. ‘Ik hoor dat ze worstelen met de administratieve lasten van het PGB, maar ze blijven doorzetten en ervaren ook verbeteringen. Dat is positief. En ze richten hun leven in op wat er wél allemaal mogelijk is, dus het beursthema past ook echt bij budgethouders’. De gesprekken met de budgethouders inspireren ons. Als budgethouders in mogelijkheden denken, dan moet de SVB dat ook doen. Dus de komende tijd werken wij samen met het ministerie van VWS aan de administratieve lastenvermindering voor budgethouders- daar zijn vast nog veel meer mogelijkheden voor!