Amstelveen,
29
oktober
2015
|
12:33
Europe/Amsterdam

Berichtgeving over voortgang PGB

Naar aanleiding van de laatste Kamerbrief van staatssecretaris Martin van Rijn over de voortgang PGB, schrijven veel kranten en internetsites vandaag hierover. In de berichten wordt vooral ingegaan op de vijf procent betalingen die nog niet vlekkeloos verloopt en op het toegenomen aantal telefoontjes dat bij de SVB binnenkomt.

In de brief van de staatssecretaris wordt ook benoemd dat nog lang niet alle toekenningsberichten bij de SVB zijn ontvangen. Deze toekenningsberichten zijn besluiten van de gemeente waarin is vastgelegd hoeveel budget iemand gaat ontvangen. Als deze berichten van de gemeente niet of te laat bij de SVB worden ingediend, dan kan het zijn dat de uitbetaling in het nieuwe jaar pas laat op gang komt.

De staatssecretaris geeft aan dat – zonder extra actie – een aantal gemeentes niet of te laat gaan aanleveren. Het op tijd aanleveren van de toekenningberichten is vooral belangrijk voor de budgethouders om eventuele wijzigingen in hun overeenkomsten met zorgverleners aan te passen voor het nieuwe jaar.

De brief van de Staatssecretaris vind je hier.

Boilerplate

 

Over de Sociale Verzekeringsbank

De SVB is de oudste uitvoerder op het gebied van sociale zekerheid in Nederland. Vroeg of laat krijgt iedereen met de SVB te maken. Bijvoorbeeld voor het AOW-pensioen, de nabestaandenuitkering Anw, de kinderbijslag of bij vertrek naar het buitenland. Daarom beschouwen wij iedereen met een relatie met de Nederlandse overheid, 18 miljoen mensen, als onze klant. Jaarlijks keert de SVB ruim 40 miljard euro uit aan meer dan 5 miljoen mensen. Meer informatie op www.svb.nl.