Amstelveen,
01
april
2016
|
13:35
Europe/Amsterdam

Benoeming Maarten Schurink

Na de ministerraad van vrijdag 1 april jl. is zojuist onderstaand persbericht gepubliceerd op de website van de Rijksoverheid.
 

Benoeming bestuursvoorzitter SVB
De heer drs. M.R. (Maarten) Schurink wordt voorzitter van de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daar melding van gemaakt in de ministerraad.

De benoeming gaat in op 17 mei 2016.Maarten Schurink (1975) is sinds 2010 gemeentesecretaris in Utrecht. In de jaren daarvoor werkte hij bij de gemeente Dordrecht, achtereenvolgens als Hoofd afdeling Strategie en Beleidsprogrammering, Directeur Stadsbestuurscentrum en Loco-Gemeentesecretaris en Gemeentesecretaris. Van 2002 tot 2006 werkte de heer Schurink als senior-adviseur bij de Berenschot Groep. Daarvoor was hij beleidsmedewerker en plaatsvervangend projectleider op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Schurink studeerde Bestuur en Organisatie na een eveneens afgeronde studie Politicologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

Deze benoeming is tot stand gekomen na een open sollicitatieprocedure. De functie wordt tot Schurinks aanstelling waargenomen door José Lazeroms.